Sumeprod

Ontvang het laatste nieuws over alles om je heen

Tips voor het krijgen van je eerste tatoeage

Blijf twee weken uit de buurt van water nadat je tattoo helemaal klaar is. Houd gedurende die tijd vast aan douches (geen baden!) En blijf uit sauna’s, bubbelbaden, zwembaden, meren, oceanen, vijvers – je snapt het wel – om infectie te voorkomen. Vermijd zelfs inspannende activiteiten die veel zweten kunnen veroorzaken, zoals sporten.

Wat betreft de nazorg van tatoeages, zegt Roman de eerste paar dagen, laat het schoon en droog achter. Was het twee keer per dag met een geurvrije, zachte reiniger, dep het droog en laat het luchten. Na die eerste paar dagen zul je merken dat de tatoeage uitdroogt, strakker wordt en een beetje jeukt, maar krab niet! Door aan je korst en huid te plukken, kun je ook wat inkt verwijderen. Blijf het in plaats daarvan twee keer per dag wassen met je milde reiniger en voeg lichte laagjes ongeparfumeerde lotion of tattoo-lotion toe om de jeuk aan te pakken en de huid gehydrateerd te houden.

Als je tatoeage eenmaal volledig is genezen, moet je die zuignap voor altijd met zonnebrandcrème insmeren om te voorkomen dat de kleuren afbreken en vervagen, volgens beide dermen.

www.theartoftattoo.nl